SAP Business one یک نرم افزار مدیریت در حوزه کسب وکار یکپارچه (ERP) می باشد که توسط سازمان SAP توسعه و عرضه شده است. این نرم افزار برای کسب وکار های مختلف با جامعه آماری کوچک و متوسط طراحی شده است. قابلیت های گسترده ای از جمله مدیریت فروش، مدیریت انبار فرایند های انبار، مدیریت حسابداری و مالی، مدیریت خرید، مدیریت مشتریان و CRM را آنالیز و به صورت یک گزارش در سیستم پلتفرم یکپارچه ذخیره می کند.
شرکت SAP یکی از عظیم ترین و پیشرفته ترین شرکت های نرم افزاری در جهان به شمار می آید که در زمینه توسعه نرم افزار های سازمانی فعالیت می کند. این شرکت آلمانی، برنامه های مدیریتی متنوعی از جمله نرم افزار های مدیریت فرایند های تجاری (ERP) را برای صنایع و سازمان ها ارائه می دهد. محصولات SAP در بسیاری از کشور ها و صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. این شرکت با قدرت و انعطاف پذیری خاصی، مشتریان خود را در زمینه های گوناگونی از جمله تولید، پیاده سازی و اجرا و پشتیبانی نرم افزار ها حمایت می کند. جهت آشنایی با مزایای نرم نرم افزار SAP Business one و مراحل پیاده سازی SAP در ایران تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
SAP Business one چیست؟
SAP Business one یک نرم افزار مدیریت در حوزه کسب وکار یکپارچه (ERP) می باشد که توسط سازمان SAP توسعه و عرضه شده است. این نرم افزار برای کسب وکار های مختلف با جامعه آماری کوچک و متوسط طراحی شده است. قابلیت های گسترده ای از جمله مدیریت فروش، مدیریت انبار فرایند های انبار، مدیریت حسابداری و مالی، مدیریت خرید، مدیریت مشتریان و CRM را آنالیز و به صورت یک گزارش در سیستم پلتفرم یکپارچه ذخیره می کند.
SAP Business one با ارائه اطلاعات بیشتر و به موقع، به بهبود کارایی و اتخاذ تصمیمات استراتژیک در سازمان ها کمک می کند.
مزایای SAP Business one
یکی از ویژگی های برجسته SAP Business one، قیمت مناسب نرم افزار نسبت به عملکرد بسیار عالی آن می باشد. این نرم افزار نه تنها به دلیل مقرون به صرفه بودن، بلکه به دلیل توانایی بالایی که در ارائه راه حل های یکپارچه برای بخش های مختلف شرکت دارد، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. همچنین، به دلیل برخوردار بودن از کاربری آسان و کاربر پسند، کاربران به راحتی می توانند از نرم افزار SAP Business One بهره ببرند. این ویژگی ها باعث می شود SAP Business One یک انتخاب مناسب برای کسب و کار های کوچک و متوسط باشد. در ادامه به سایر مزایای این نرم افزار بسیار کاربردی خواهیم پرداخت.
مدیریت مالی
یکی از مهمترین مزیت های نرم افزار SAP Business one این است که می توان با استفاده از مجموعه کاملی از ابزار ها عملیات مالی را بهبود بخشید، خطا ها را کاهش داد و یک جهت سود دهی بیشتر، یک تصمیم اساسی و بهتر گرفت. مدیریت مالی نرم افزار SAP Business one به شرح زیر می باشد.
حسابداری
در نرم افزار SAP Business one مدیریت تمام فرایند های حسابداری کلیدی مانند ثبت های لجستیک، حساب های دریافتنی و حساب های پرداختی را به صورت خودکار انجام می شود.
همچنین می توان میزان نقدینگی و دارایی های ثابت را کنترل کرده و به کنترل بودجه ها بپردازید و هزینه های پروژه را با دقت بیشتری بررسی کنید.
مدیریت دارایی های ثابت
می توانید مدیریت دارایی های ثابت خود را با یک عملکرد ساده وارد نرم افزار کرده و نیازی به وارد کردن داده های دستی تکراری نخواهید داشت.
عملیات بانکداری
فرآیند تطبیق صورتحساب بانکی و پرداخت ها از طریق روش های مختلف از جمله چک، پول نقد و حواله های بانکی سریع تر انجام می شود.
مدیریت ارتباط با مشتری
مدیریت ارتباط با مشتری توسط نرم افزار SAP Business one به شما این امکان را می دهد که فرآیند فروش را به طور موثر تری نظارت کنید. با این ابزار، شما قادر خواهید بود تمامی مراحل لازم از جمله تماس اولیه تا فروش نهایی، خدمات پس از فروش و پشتیبانی را بهبود بخشید.
مدیریت فروش و فرصت ها: شما قادر خواهید بود تمام فرصت های فروش و فعالیت های لازم را در طول چرخه فروش، از اولین تماس تا بسته شدن معامله، پیگیری کنید.
مدیریت کمپین بازاریابی: این ابزار به شما این امکان را می دهد که فعالیت های بازاریابی را ایجاد، مدیریت و تجزیه و تحلیل کنید تا افراد بالقوه را به مشتریان تبدیل کرده و فروش و سودآوری خود را افزایش دهید.
مدیریت مشتری: با همگام سازی و مدیریت مخاطبین مشتری ذخیره شده در Microsoft Outlook، شما قادر خواهید بود تمامی داده های حیاتی مشتری را در یک مکان ذخیره کنید.
مدیریت خدمات پس از فروش: با نرم افزار SAP Business one شما قادر خواهید که مدیریت گارانتی قرارداد های خود را تحت کنترل داشته باشید.
کنترل خرید و موجودی حساب
در نرم افزار SAP Business one سیستمی به نام سیستم کنترل خرید و موجودی، جهت بهبود فرآیند های خرید و مدیریت موجودی، طراحی شده است. این سیستم شامل ابزار ها و قابلیت هایی می باشد که به شما کمک می کند تا روش های خرید و کنترل هزینه ها را بهبود داده و به طور کامل بتوانید چرخه سفارش تا پرداخت را نظارت کنید.
با استفاده از این سیستم، شما قادر خواهید بود مراحل زیر را انجام دهید.
1. تدارکات: می توانید فرآیند های مربوط به تدارکات مانند درخواست خرید، سفارش خرید و دریافت رسید های خرید را بهبود داده و به سادگی انجام دهید. همچنین با تطبیق اسناد، امکان بهبود مسیر های اطلاعاتی و مدیریت ارز های مختلف در این بخش وجود خواهد داشت.
2. مدیریت دقیق داده ها: این سیستم به شما این امکان را می دهد تا فرایند های خرید را با مدیریت دقیق داده ها توسط یک رابط کاربری مرتبط بهبود دهید. همچنین می توانید مانده حساب را مشاهده کرده و فاکتور های خرید را با تجزیه و تحلیل دقیق اطلاعات مربوط به اقلام، همراه با لیست قیمت و اطلاعات مالیاتی بررسی کنید.
3. ادغام انبار و حسابداری: با همگام سازی دریافت کالا و میزان موجودی در انبار، به راحتی قادر خواهید بود که برنامه ریزی های مربوط به خرید را انجام داده و فاکتور های قابل پرداخت را به صورت خودکار از طریق سفارش خرید یا رسید کالا ایجاد کنید.
4. مدیریت حساب های پرداختنی: با پردازش حساب های پرداختی، می توانید فاکتور های لغو شده و یادداشت های اعتباری را از طریق مرجع سفارش خرید بهبود بخشید. همچنین، می توانید برنامه ریزی خرید را بر اساس نیاز های مادی شرکت انجام داده و هزینه ها را بهینه سازی کنید.
5. گزارش نویسی: این سیستم به شما امکان می دهد گزارش های یکپارچه را از طریق داده های لازم ایجاد کرده و آنها را در قالب گزارش های مختلف نمایش دهید.
مدیریت هوش تجاری (BI) در سیستم SAP Business one
هوش تجاری(BI) در سیستم SAP Business one به شما این امکان را می دهد تا از طریق ابزار های تحلیلی و گزارش دهی دقیق، به داده های کسب و کار خود دسترسی پیدا کرده و اطلاعات مفیدی را استخراج کنید. این سیستم از طریق تحلیل داده ها و شاخص های کلیدی، به شما فرصت می دهد که عملکرد کسب و کار خود را بررسی کنید. بنابراین می توانید بهترین تصمیمات لازم را بگیرید.
با استفاده از ابزار های هوش کسب و کار در نرم افزار SAP Business one ، شما می توانید:
1. گزارش های به موقع و دقیق را بر اساس داده های کل شرکت ایجاد کنید. از این طریق می توانید به تحلیلات دقیقی درباره عملکرد کسب و کار خود دست یابید.
2. توسط نرم افزار SAP Business one می توانید گزارش ها را سفارشی سازی کرده و براساس نیاز های خاص شرکت خود، اطلاعات مورد نیاز را نمایش دهید.
3. با تحلیل تعاملی و یکپارچه سازی از طریق برنامه اکسل، داده ها را به صورت گسترده تجزیه و تحلیل کرده و ارتباطات و روابط بین داده ها را بررسی کنید.
4. برای ترسیم اطلاعات گرافیکی از ابزار های بصری استفاده کرده تا بتوانید جهت تصمیمگیری های بهتر از آن ابزار ها استفاده کنید.
5. با استفاده از شاخص های عملکرد (KPI) از پیش تعریف شده، عملکرد کلی و اجزای مختلف کسب و کار خود را ارزیابی کرده و پارامتر های لازم را اعمال کنید.
به کمک هوش کسب و کار در نرم افزار SAP Business one، شما می توانید تصمیمات بهتری بگیرید و عملکرد و سودآوری کسب و کار خود را بهبود بخشید.
متدولوژی استقرار
راه اندازی یک نرم افزار ERP یک عمل پیچیده و هزینه بر محسوب می گردد. برای مواجهه با چالش ها و ریسک های مرتبط با راه اندازی پروژه ERP، نیاز به یک متدولوژی استقرار می باشد. متدولوژی استقرار یک قاعده است که به صورت مرحله به مرحله ما را در راستای استقرار یک سیستم ERP هدایت می کند. این متدولوژی ها از قاعده ای برخوردار می باشند که با استفاده از آن می توان به پیاده سازی نرم افزار بیزینس وان پرداخت. در نتیجه این متدولوژی ها ارتباط دو جانبه ای بین نرم افزار انتخابی و سازمان ایجاد می کنند. بنابراین، شاهد پیاده سازی موفق با ارزش افزوده بالا برای سازمان خواهیم بود.
پیاده سازی sap در ایران
پیاده سازی sap در ایران همچون سایر کشور ها، به عنوان یک فرآیند پیچیده و مهم محسوب می شود. برای پیاده سازی موفق سیستم SAP در ایران، ابتدا نیازمند تحلیل و طراحی دقیق فرآیند های سازمانی هستیم تا بتوانیم نیاز ها و هدف های شرکت را شناسایی کنیم. سپس با استفاده از متدولوژی های استاندارد مانند ASAP یا SAP Activateمراحل مختلف پیاده سازی از جمله تهیه نرم افزار، تنظیمات سیستم، آموزش کاربران، تست و راه اندازی انجام می شود.
پارامتر های لازم جهت پیاده سازی SAP در ایران شامل همکاری نزدیک با شرکت های مشاور مجرب، تعهد و همراهی مدیران و کارکنان سازمان، تسلط به فرآیند های سازمانی، انعطافپذیری و آمادگی برای تغییرات و همچنین آموزش کاربران می شود.
پیاده سازی sap در ایران به کمک شرکت های مشاوره انجام می شود. بنابراین داشتن دانش فنی و تجربه لازم، به سازمان ها جهت راه اندازی و بهینه سازی سیستم SAP کمک می کند. همچنین، ارائه آموزش های مناسب به کاربران سیستم و پشتیبانی مداوم پس از راه اندازی نیز از جنبه های حیاتی در پیاده سازی موفق SAP در ایران می باشند.
مراحل پیاده سازی sap در ایران
مراحل پیاده سازی sap در ایران نیازمند دقت و دانش بالایی می باشد. این متدولوژی به منظور افزایش سرعت و کاهش زمان پیاده سازی معرفی شده است. مراحل پیاده سازی SAP در ایران به شرح زیر می باشد.
فاز اول، فاز آماده سازی پروژه است که شامل ایجاد ساختار پروژه، تهیه طرح و برنامه عملیاتی، تعریف نیازمندی های فنی و تشکیل تیم پروژه می شود.
فاز دوم، مربوط به طراحی مدل کسب و کار است. در این فاز فرایند های حوزه های مختلف کاری، شناسایی و طراحی می شوند. همچنین اهداف کسب و کار و ساختار سازمانی مورد بررسی قرار می گیرد.
در فاز محقق سازی، تیم پروژه با انجام کار هایی از جمله آموزش، وضعیت اولیه سیستم، اعمال تغییرات در نرم افزار SAP Business one برای تبدیل آن به یک راه حل ERP مناسب، سفارشی سازی با استفاده از ابزار های تعریف شده را ایجاد می کند و توسط ابزار های مخصوص گزارش گیری و تست یکپارچگی سیستم، سیستم SAP جهت آغاز عملکرد مورد نیاز سازمان مربوطه، آماده می شود.
فاز آماده سازی نهایی مربوط به مرحله چهارم پیاده سازی SAP است که این مرحله شامل فعالیت هایی همچون آموزش کاربران می شود. همچنین در این مرحله، کاربران سیستم با آموزش های لازم آشنا می شوند و سیستم تحت تست های نهایی، بررسی می گردد. همچنین، تعدیلات و تغییرات نهایی در سیستم اعمال میشود و داده های سیستم قبلی به سیستم جدید منتقل می شوند.
فاز پنجم و آخر، فاز راه اندازی نهایی و پشتیبانی می باشد. این فاز شامل رفع مشکلات کاربران، اصلاح خطا ها، ارائه طرح و برنامه پشتیبانی دقیق و فعالیت های مربوط به اختتامیه پروژه می شود.