بیمه خویش فرما

زمان مطالعه: 6 دقیقه
بیمه خویش فرما
چکیده مقاله:

بیمه خویش فرما چیست؟ بیمه خویش فرما، یک نوع از بیمه‌های تأمین اجتماعی است که افراد به ازای واریز مبلغی هر ماه، خودشان را بیمه می‌کنند. یعنی کارفرما در این نوع بیمه، خود افراد هستند. حال ممکن است شغل فرد آزاد باشد یا آنکه در…

بیمه خویش فرما چیست؟

بیمه خویش فرما، یک نوع از بیمه‌های تأمین اجتماعی است که افراد به ازای واریز مبلغی هر ماه، خودشان را بیمه می‌کنند. یعنی کارفرما در این نوع بیمه، خود افراد هستند. حال ممکن است شغل فرد آزاد باشد یا آنکه در جایی مشغول باشد که بیمه برای وی رد نمی‌شود. برای مثال می‌توان به شغل‌های دورکاری و مجازی اشاره کرد که در آن افراد اکثرا مشمول بیمه نمی‌شوند. به عبارت دیگر بیمه خویش فرما به واقع نوعی خدمات پشتوانه‌ای و حمایتی است که شما با توجه به کسب و کار شخصی خود، خودتان را بیمه و از آن برخوردار می‌شوید. یعنی شما هم کارفرمای خود هستید و هم کارگر محسوب می شوید.

مزایای بیمه خویش فرما

به طور کلی میتوان گفت هر نوع از بیمه‌های تأمین اجتماعی مزایای خاص خودش را دارد. استفاده از خدمات درمانی، حقوق بازنشستگی و دریافت مستمری از جمله مهم ترین مزایای بیمه خویش فرما می باشد. از دیگر مزایای بیمه خویش فرما می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بهره‌گیری از مزایای بیمه تأمین اجتماعی در مراکز درمانی تحت پوشش در سراسر کشور.
  • بهره‌گیری از حقوق بازنشستگی، مشمول افراد در سنین متفاوت به نسبت سابقه افراد در پرداخت حق بیمه.
  • پرداخت هزینه‌های کفن و دفن بعد از فوت فرد بیمه شده
  • شرایط تحت پوشش قرار دادن سایر اعضای خانواده با پرداخت حق بیمه خود شخص.
  • بهره گیری از شرایط درمانی یکسان خود فرد با افراد تحت پوشش خود.
  • صدور و تمدید بیمه تأمین اجتماعی برای خود فرد و افراد تحت پوشش خود.
  • دارا بودن شرایط بهره‌گیری از کمک هزینه از کار افتادگی.
  • مستمری گرفتن سایر اعضای تحت پوشش فرد حتی بعد از فوت بیمه شده اصلی.
  • حق بیمه پرداختی در این نوع بیمه 20 درصد است. این مقدار بالاترین وجه پرداخت را در هنگام بازنشستگی افراد دارد.

 

بیمه خویش فرما

 

معایب بیمه خویش فرما

در کنار مزایای عنوان شده بیمه خویش فرما معایبی نیز دارد. لازم است که پیش از اقدام جهت ثبت نام با معایب این نوع بیمه نیز آشنا شوید. از معایب بیمه مذکور می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم تعلق بیمه بیکاری به فرد بیمه شونده.
  • عدم تعلق غرامت خدمات و پرداخت کم هزینه به بیمه شونده در ایام بارداری.
  • اختصاص نیافتن کمک هزینه از کار افتادگی برای نقص عضوهای جزئی.
  • اختصاص نیافتن کمک هزینه ازدواج و پرداخت وام به افراد بیمه شونده.

شرایط احراز بیمه خویش فرما

بیمه خویش فرما به تمامی افراد با شرایط متفاوت تعلق نمیگیرد و در صورت احراز شرایط بیمه تامین اجتماعی می توانید نسبت به تهیه و استفاده از خدمات این نوع بیمه اقدام کنید. یکی از شرایط احراز بیمه خویش فرما، داشتن سابقه پرداخت حق بیمه است. به این ترتیب که فرد متقاضی می بایست حداقل ۳۰ روز سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد تا بتواند نسبت به تهیه بیمه خویش فرما اقدام کند. همچنین سن فرد متقاضی می بایست مابین ۱۸ تا ۵۰ سال باشد. البته در صورتی که شما یک بار قرارداد اختیاری را با سازمان بیمه تامین اجتماعی منعقد کرده باشید؛ بدون شرایط سنی تا سه بار حق انعقاد بیمه اختیاری را دارید. ایرانی بودن نیز یکی از شروط افراد بیمه شده در بیمه خویش فرمای تامین اجتماعی است.

استفاده از سابقه بیمه پس از اشتغال

اگر کسی که سابقه پرداخت حق بیمه بیمه خویش فرما را داشته باشد و پس از مدت زمانی در جایی مشغول به کار شود؛ می تواند از سابقه بیمه خود پس از اشتغال در کارگاه و محل کار جدیدش استفاده کند. البته در برخی از موارد ممکن است افرادی باشند که حتی پس از واریز شدن بیمه اجباری به آن ها پس از اشتغال به اشتباه و بر حسب عادت دوباره بیمه را برای خود پرداخت نمایند. در این صورت جای هیچ گونه نگرانی نیست. آن ها می توانند با اطلاع به سازمان تامین اجتماعی نسبت به قطع بیمه اختیاری یا خویش فرمای خود اقدام کنند. از این به بعد از بیمه اجباری تامین اجتماعی بهره مند شوند که توسط سازمان مورد نظر برای آن ها پرداخت می شود.

نحوه ثبت نام بیمه خویش فرما

جهت ثبت نام شما می‌توانید به دو صورت حضوری و غیر حضوری اقدام فرمایید. جهت ثبت نام حضوری بیمه خویش فرما ابتدا بایستی به یکی از شعب سازمان بیمه تأمین اجتماعی مراجعه کنید. و مدارک زیر را به همراه درخواست خود به آنها ارائه دهید:

  • اصل و کپی کلیه صفحات شناسنامه به همراه کارت ملی، پایان خدمت یا معافیت، پنج قطعه عکس سه در چهار.
  • تکمیل فرم‌های لازم و انتخاب درصد پرداختی حق بیمه که بر حسب نوع طرح و حق بیمه پرداختی متفاوت می باشد.

ثبت نام غیرحضوری بیمه خویش فرما

برای ثبت نام غیر حضوری شما بایستی به اینترنت دسترسی داشته باشید، سپس با ورود به سامانه بیمه تأمین اجتماعی، گزینه ثبت نام را انتخاب نمایید. در این بخش مدارک شامل کارت ملی، کارت پایان خدمت یا معافی و عکس سه در چهار خود را اسکن نموده و در بخش‌های مربوط به آن در سامانه بارگذاری نمایید. دقت کنید که فرم‌های مربوط به ثبت نام را نیز بایستی پر کرده و تایید نمایید.

مشکلاتی که در هنگام ثبت نام غیر حضوری وجود دارد آن است که ممکن است شما تمامی اطلاعات خواسته شده در فرم ثبت نام را پر نکرده باشید. در این صورت شما بایستی تمامی جاهای خالی خواسته شده را پر کنید تا بتوانید به مرحله بعدی ثبت نام ارجاع شوید. همچنین ممکن است اسکن مدارک توسط سیستم تشخیص داده نشود یا آنکه حجم فایل مدارک ارسالی بالا باشد. در این صورت نیز نیاز است تا خطاهای گرفته شده در سامانه رفع شود تا شما بتوانید ثبت نام خود را کامل نمایید. بنابراین اگر شما مهارت کافی برای ثبت نام در سامانه را ندارید می توانید به صورت حضوری اقدام به ثبت نام کنید. در ضمن، اگر وقت کافی برای ثبت نام حضوری را ندارید می توانید با مراجعه به نزدیکترین کافینت محل سکونت یا کار خود، به راحتی ثبت نام خود را با موفقیت انجام دهید.

بیمه خویش فرما

شرایط بازنشستگی بیمه خویش فرما

شرایط بازنشستگی بیمه تأمین اجتماعی جزء سوالات متداول ثبت نام کنندگان است. در خصوص بیمه خویش فرما شرایط آن به شرح زیر است:

  • خانم ها با 25 سال سابقه حق بیمه طولانی مدت و حداقل 45 سال سن یا در سن 55 سالگی.
  • آقایان با 30 سال سابقه و حداقل 50 سال سن یا در 60 سالگی.

در نظر داشته باشید که در شرایط خاص امکان بازنشستگی افراد وجود دارد. شما می‌توانید با مراجعه حضوری به شعب تأمین اجتماعی یا جست و جو در سایت سازمان تأمین اجتماعی از شرایط آن آگاهی پیدا کنید.

No Comments

Post A Comment

مقالات مرتبط

آخرین نوشته ها: